Training

In het doorrijden of aanleren/corrigeren van specifieke onderdelen van het rijden wordt het dressuurmatige rijden als basis gebruikt. Omdat IJslanders nou eenmaal anders in elkaar zitten dan andere paarden (zowel fysiek als mentaal) wordt de methode hier wel op aangepast. Het doel is een soepel en ontspannen paard dat op aanvraag de juiste spanning kan aannemen. Een blij en attent paard dat graag voor je wil werken. We streven naar harmonie tussen ruiter en paard. Daarbij wordt een methode gebruikt waarbij de focus ligt op vertrouwen en positief leren.

Zadelmak maken en inrijden

Een goede start, het belangrijkste voor een jong paard! Het inrijden van een paard bestaat niet alleen uit het accepteren van een zadel en hoofdstel, ze moeten zoveel leren! Hierbij gebruik ik grondwerk als basis, dit is voor mij een middel om de jonge paarden alles aan te leren op de grond, zodat de stap naar het rijden zo klein mogelijk is. Verder leren de jonge paarden om te gaan met spanning. Ze leren dat ze zélf die spanning los kunnen laten in situaties die daarom vragen. Dit wil niet zeggen dat ze nooit meer iets eng zullen vinden, het blijven immers paarden, maar wel dat ze op dat moment sneller de spanning los kunnen laten en meer vertrouwen hebben. Als het paard de ruiter accepteert wordt er verder gewerkt aan de rijtypische balans en het aanleren van een nieuw evenwicht met een ruiter op de rug. Bij IJslanders is de stap hierna het intölten.

Intölten

Ook voor het intölten van het paard kan u hier terecht. Kan uw paard wel tölten, maar kent hij het verschil tussen draf en tölt nog niet goed? Ook daar kan aan gewerkt worden!

Voor meer informatie over training en tarieven mail naar info@melodiahorsemanship.nl.

“Ik heb mijn jonge merrie de afgelopen maand in training gehad bij Lara. De bedoeling was om een fijne basis te leggen, en een begin te maken met rijden. Mijn jonge merrie kon soms wat spanning opbouwen wanneer ze iets niet snapte. In deze maand heeft ze ontzettend veel geleerd en is ze veel stabieler geworden in haar karakter. Wat je vooral goed kon merken is dat ze dingen met rust en vertrouwen heeft geleerd en daardoor duidelijk plezier heeft in het werk. Ze kent alle beginselen van rijden en heeft een hele mooie start gemaakt! Lara straalt heel veel rust uit en neemt de tijd, maar durft ook stappen te nemen die ervoor zorgen dat ze in een maand tijd veel heeft mogen leren. Dit alles met een positieve insteek en zonder stress. Ik ben haar enorm dankbaar en kan dan ook iedereen aanraden hun jonge paard bij Lara te laten beleren!”