Onze paardenman Leão (kruising tussen een ijslandse mama en mangalarga papa) is een maand naar school geweest bij Lara.
Van groentje tot braaf rijpaard!
Met veel rust en geduld heeft ze hem een fijne basis gegeven; een goede rem en fijngevoelig stuur in
stap, draf en galop.
Daarnaast leerde hij zich in deze korte tijd zich los te laten en na te geven.
Nu kunnen we thuis de bossen in, samen genieten, conditie en spieren opbouwen tot deze ⁸man klaar is om te tölten.
Lara, bedankt lieve groetjes van Leão en mij.

HeidiLeão

Lara voelt paarden haarfijn aan. Ze ziet vrij snel wat het paard nodig heeft en past de training daarop aan. Ze houdt je goed op de hoogte van de voortgang en voor vragen is ze altijd bereikbaar. Een B&B op 5 minuten afstand (indien je niet in de buurt woont) en fijn was ook de mogelijkheid voor een fysieke check van je paard door osteopaat Lieneke. Lara denkt altijd met je mee en legt alles duidelijk uit. Mooie aanvulling zijn de lessen voor paard en ruiter. Dit wordt aangevuld met een verslag en trainingsschema zodat je thuis verder kan. Voor vragen achteraf is ze ook bereikbaar. Ik kan Lara van Melódía van harte aanbevelen

KimGlæta

Ik heb mijn jonge merrie de afgelopen maand in training gehad bij Lara. De bedoeling was om een fijne basis te leggen, en een begin te maken met rijden. Mijn jonge merrie kon soms wat spanning opbouwen wanneer ze iets niet snapte. In deze maand heeft ze ontzettend veel geleerd en is ze veel stabieler geworden in haar karakter. Wat je vooral goed kon merken is dat ze dingen met rust en vertrouwen heeft geleerd en daardoor duidelijk plezier heeft in het werk. Ze kent alle beginselen van rijden en heeft een hele mooie start gemaakt! Lara straalt heel veel rust uit en neemt de tijd, maar durft ook stappen te nemen die ervoor zorgen dat ze in een maand tijd veel heeft mogen leren. Dit alles met een positieve insteek en zonder stress. Ik ben haar enorm dankbaar en kan dan ook iedereen aanraden hun jonge paard bij Lara te laten beleren!

SanneSkjóna

Mijn lieve ijslander is deze zomer bij Lara in training geweest om ingetölt te worden. Super fijn contact gehad tijdens de weken dat hij daar heeft gestaan. Ook heel fijn dat je tijdens de trainingsperiode ook zelf les krijgt zodat je weet wat de bedoeling is en hoe je verder moet.
Afgelopen weekend ook weer afgereisd naar Lara voor een lesdag, hier ook alleen maar lof over. Goed verzorgt en super fijne en kundige lessen die aangepast worden op elke deelnemer. Lunch was heerlijk en was gewoon een super gezellige dag.
Nu lekker zelf an de bak en zeker afentoe weer bij Lara langs voor meer lessen.

DaphneÓmur

Mijn IJslanders waren door verkeerd voerbeleid op hun vorige plek veel te zwaar geworden met enorme jeuk bij beiden en hoefbevangenheid bij Glampi tot gevolg. Lara heeft ons fantastisch begeleid bij het afvallen en Glampi bij het revalideren. Doordat ze altijd heel goed kijkt naar wat het paard (en eigenaar) nodig heeft en aan kan, zijn ze met de juiste training en begeleiding enorm opgeknapt. Ze hebben nu een gezond gewicht en goede conditie en daardoor kunnen we weer volop genieten van de altijd leerzame en gezellige lesdagen en cursus weekenden bij Lara.

AngéliqueGlampi

Vorig jaar is mijn jonge IJslander merrie 3 maanden bij Lara geweest voor inrijden.
Dit is met veel respect voor mijn paard gebeurd. Lara stuurde wekelijks een update en liet het ook weten als het voor mijn jonkie toch nog wat te veel was. Ik waardeer die eerlijkheid enorm!
Na een lange vakantie thuis op de wei heb ik Vidja weer opgepakt. Ik ben heel blij met de goede basis die ze bij Lara heeft gekregen. Daarmee kunnen we thuis verder aan de slag.

MaschaVidja

Mijn jonge ruin Flóki had extreem veel spanning sinds een traumatische ervaring in de trailer. Iedere nieuwe situatie en menselijke benadering was voor hem een reden om te bevriezen of te vluchten.
Flóki heeft afgelopen jaar 3 maanden in training gestaan bij Melódía en dit heeft een grote positieve verandering in zijn gedrag gegeven.
Lara is met Flóki terug gegaan naar de basis en heeft hem geleerd dat hij zélf zijn spanning kan oplossen in plaats van er voor weg te rennen.

MonicaFlóki