Sæla van de Heerenhoeve – NL2020230032

V: Hjarnar frá HestaGarð “Hekla” – NL2017100047 M: Táradögg frá Nornabæli – NL2005200067

Kleur: Vos (draagt mogelijk zilverappel)

Leeftijd: 3 Stokmaat: 1.41 Prijs: 6000 euro

Deze grote, aansprekende blondie zoekt een nieuw thuis. Ze is naar verwachting vijfganger en laat ook al veel tölt zien. Sæla is erg open en nieuwsgierig en heeft alle ingrediënten om een heerlijk rijpaard te gaan worden in de toekomst. Ze is nog jong, dus zal naar verwachting nog wat meer groeien. Perfect voor iemand die een grotere IJslander zoekt dus. 

Momenteel staat ze hier om vast een kleine basis op de grond te leggen en een nieuw thuis te vinden. Ze is braaf bij de hoefsmid, dierenarts, etc. Ook op de trailer is geen probleem voor deze jongedame. Sæla is nooit ziek geweest en heeft geen eczeem. Ze leert nu wat kleine oefeningen op de grond en pakt dit super snel op, ze is heel leergierig!

We zoeken voor Sæla een forever home. Een plek waar aandacht is voor de voedingsconditie van het paard, waar ze ruimte heeft en samenstaat met minimaal 1 ander paard. Ze is opgegroeid in kuddeverband en is sociaal. 

Trausti frá Skovbogaard – DK2008102536

V: Garri frá Reykjavík M: Uppbót frá Litlu-Tungu 2

Kleur: Bruin

Stokmaat: 1.35 Leeftijd: 15 Prijs: Bespreekbaar

Voor de perfecte match en de perfecte plek te koop:

Mooie, lieve ruin van 15 jaar. Hij is vijfganger, maar de telgang is nooit met hem getraind. Hij heeft vier mooie, stabiele gangen die makkelijk te rijden zijn. Hij is goed voorwaarts met een goede rem en heeft een goede dressuurmatige basis. Rijden in de bak, op de baan of buiten kan allemaal. Ook alleen naar buiten is geen probleem, dat is wat we nu hoofdzakelijk doen. Met samen rijden wordt hij wel enthousiast en wil dan harder. Hij is voor de duvel niet bang, maar als hij wel ooit iets eng vindt neemt hij zelf de tijd om ernaar te kijken. Verkeer, groot of klein, is geen probleem. Eczeemvrij. Verder braaf op de trailer (al heeft hij dan wel spanning), bij de hoefsmid/tandarts/etc. Het is een echte lieverd en hij doet alles voor je. Hij is bekend met allerlei vormen van grondwerk en zou zeker ook geschikt zijn voor coaching o.i.d.

Trausti heeft een bemerking op röntgenfoto’s. Links achter in de sprong zit minimale spat. Dit is over de laatste jaren stabiel gebleven en volgens de dierenarts heeft hij nergens last van.

Wat ik zoek voor deze ruin is iemand die niet te groot is, hij past alleen een 16/16,5 inch zadel. Verder een plek waar hij veel liefde en aandacht krijgt, waar ook aandacht is voor de voedingsconditie van de paarden. Het liefst een track met onbeperkt ruwvoer, weidegang is voor hem geen probleem. Ook zou het fijn zijn als hij zeker 1 maatje krijgt. Merrie of ruin maakt niet uit. De voorkeur ligt wel bij een ruin, hij houdt van spelen namelijk! Verder een ruiter met gevoel en timing die vooral van dit heerlijke paard wil genieten.

Ik realiseer me dat ik veeleisend ben. Hij staat me dan ook helemaal niet in de weg en als we de match niet vinden blijft hij. 

Voor meer info mail naar info@melodiahorsemanship.nl

Hope frá Suðurlánd – VERKOCHTKleur: Bruin
Stokmaat: 1.32 Leeftijd: 10 Prijs: €8000,- Prijs stijgt naarmate de training vordert. 

Hope is een energieke, nieuwsgierige merrie van 10 jaar oud. Ze heeft 3 hele mooie (grote) veulens gehad en wordt momenteel hier ingereden. Dat doet ze fantastisch. Hope is ongecompliceerd en gaat altijd vol energie voor je aan het werk. Ze doorloopt het inrij-traject tot nu toe helemaal volgens het boekje en met volle inzet. Naast het feit dat ze een knap koppie heeft is ze ook altijd goedgemutst en gemotiveerd. Ze heeft hier al menig hart veroverd! 

De basis kent ze inmiddels en ook de eerste ritjes naar het bos (alleen) zijn een feit. Dat vond ze direct gezellig en leuk, geen spanning te bekennen. Ze is voorwaarts, met een super ‘ho’. Hope is naar verwachting vierganger, maar nog niet ingetölt. Haar draf is super stabiel (tot een hoog tempo als je wil) en comfortabel. De training richt zich vanaf nu op wat rijtechnische aspecten en daarna zal ook de tölt worden opgepakt. De verwachting is dat ze dit heel makkelijk op zal pakken. 

Hope heeft geen eczeem en is braaf bij de hoefsmid/tandarts/etc. Verder is ze in september 2022 gekeurd met de volgende punten: 8.1 karakter, 7.9 gangen en 7.7 exterieur. Waarbij genoemd werd dat ze een energieke, kooplustige, coöperatieve merrie is met zeer hoog tempobereik in de draf. Ook toonde ze al aanzetten tot de tölt. 

Wat we zoeken voor deze merrie is iemand die niet te groot is (ivm haar maat) en het leuk vindt om met haar samen verder te gaan bouwen. Wat management betreft zou het fijn zijn als ze 24/7 buiten staat met minstens 1 maatje. Hope heeft altijd in een groep gestaan.

Voor meer info mail naar info@melodiahorsemanship.nl

VERKOCHT:

Palli frá Ævintýri – NL 2010100164

V: Bjartur frá Aquadraat M: Lotus frá Staffurgata

Kleur: Donkerbruin

Stokmaat: 1.35 Leeftijd: 12 Prijs: in overleg

  Voor Palli zoeken we een goed thuis. Palli is 12 jaar oud en een erg lief, gevoelig paard. Vijfganger, als vierganger gereden. Hij heeft vier fijne, goed gescheiden gangen en een makkelijk te rijden tölt. Hij heeft een goede fysieke basis en wil het graag goed doen voor je. Hij kan zowel in de bak als buiten gereden worden, alleen of samen.  

Palli heeft de tijd nodig om een band met je op te bouwen. Hij is wat gereserveerd aan het begin en laat zich niet altijd makkelijk pakken. Als hij je eenmaal kent en weet waar hij aan toe is met je komt hier routine in en gaat het beter. Als je in rust met hem werkt en hem duidelijkheid geeft kan hij daarop bouwen. We zoeken iemand die qua gevoel naar Palli kan luisteren, zonder mee te gaan in de spanning die hij met momenten kan hebben.

Wat rijden betreft past een wat kleiner en lichter iemand bij Palli (rond de 65 kg). Verder iemand die niet bang is en met gevoel rijdt. Palli kan spanningsmomenten hebben, maar als je hem vertrouwen kan geven dan blijft het bij korte ‘billen-knijp’ momentjes. Hij is dus niet geschikt voor kinderen, beginnende of onzekere ruiters. Als je hem de tijd geeft en een band met hem opbouwt heb je een geweldig paard aan hem.  

Palli heeft door de jaren heen astma ontwikkeld. Over het algemeen is dit onder controle met maandelijkse anti-allergie injecties, maar het heeft wel tot gevolg gehad dat hij blijvende schade aan zijn longen heeft. Als je op zoek bent naar een paard om rustige bosritjes mee te maken dan is rijden zeker nog een optie. 

Palli is gewend 24/7 buiten te staan in een kudde. Hij is sociaal, maar een plek met veel wisselingen zou niet bij hem passen. Hij heeft geen eczeem, is braaf bij de smid en op de trailer. We zoeken een plek waar hij altijd buiten kan staan en waar in het voerbeleid rekening wordt gehouden met zijn astma. Een plek voor Palli als gezelschapspaard zou ook tot de mogelijkheden behoren. Hij is, vanwege zijn gevoelige karakter, niet geschikt als coachpaard.

Prijs in overleg. Meer info via info@melodiahorsemanship.nl

Blossi frá Kolhar NL2014100108 – VERKOCHT

M: Bliđka frá Kolhar V:Frosti frá Heiđi

Kleur: lichte valk pseudo champagne

Stokmaat: 1.47 Leeftijd: 8 jaar Prijs: €9750

Blossi is echt een grote, vriendelijke reus. Hij heeft altijd zin om samen aan het werk te gaan. Hij is lekker vlot met een hele goede ‘ho’. Een mooie actieve stap en ruime draf. De tölt is makkelijk te rijden. Ook heeft hij een makkelijk te rijden galop, waarin hij nog wat sterker mag worden. Voorlopig wordt hij hier getraind en hij maakt mooie stappen.

Blossi is braaf in de bak, op de baan en in het bos. Samen of alleen, hij vindt het allemaal leuk. Verkeer, groot of klein, is geen probleem voor hem. Als hij iets spannend vindt kan hij dat snel omzetten in nieuwsgierigheid. Ook voor verschillende vormen van grondwerk is hij een heel geschikt paard. Hij is erg meewerkend en wil het graag goed doen voor de ruiter. Verder is hij braaf bij de smid en gaat hij, ondanks dat hij het best spannend vindt, goed op de trailer.

Wat zoeken we voor Blossi? Om te beginnen een heel fijn mens. Een plek met ruimte waar hij 24/7 buiten kan staan met minimaal 1 ander paard. Blossi is sociaal in de kudde en kan samen met verschillende typen paarden. Wel kan hij lelijk doen als het om eten gaat, dus management met voer op meerdere plekken is aan te raden.

Blossi is klinisch goedgekeurd.

Denk jij de juiste match te zijn voor deze prachtige ruin? Voor meer info mail naar info@melodiahorsemanship.nl.