VERKOCHT:

Palli frá Ævintýri – NL 2010100164

V: Bjartur frá Aquadraat M: Lotus frá Staffurgata

Kleur: Donkerbruin

Stokmaat: 1.35 Leeftijd: 12 Prijs: in overleg

  Voor Palli zoeken we een goed thuis. Palli is 12 jaar oud en een erg lief, gevoelig paard. Vijfganger, als vierganger gereden. Hij heeft vier fijne, goed gescheiden gangen en een makkelijk te rijden tölt. Hij heeft een goede fysieke basis en wil het graag goed doen voor je. Hij kan zowel in de bak als buiten gereden worden, alleen of samen.  

Palli heeft de tijd nodig om een band met je op te bouwen. Hij is wat gereserveerd aan het begin en laat zich niet altijd makkelijk pakken. Als hij je eenmaal kent en weet waar hij aan toe is met je komt hier routine in en gaat het beter. Als je in rust met hem werkt en hem duidelijkheid geeft kan hij daarop bouwen. We zoeken iemand die qua gevoel naar Palli kan luisteren, zonder mee te gaan in de spanning die hij met momenten kan hebben.

Wat rijden betreft past een wat kleiner en lichter iemand bij Palli (rond de 65 kg). Verder iemand die niet bang is en met gevoel rijdt. Palli kan spanningsmomenten hebben, maar als je hem vertrouwen kan geven dan blijft het bij korte ‘billen-knijp’ momentjes. Hij is dus niet geschikt voor kinderen, beginnende of onzekere ruiters. Als je hem de tijd geeft en een band met hem opbouwt heb je een geweldig paard aan hem.  

Palli heeft door de jaren heen astma ontwikkeld. Over het algemeen is dit onder controle met maandelijkse anti-allergie injecties, maar het heeft wel tot gevolg gehad dat hij blijvende schade aan zijn longen heeft. Als je op zoek bent naar een paard om rustige bosritjes mee te maken dan is rijden zeker nog een optie. 

Palli is gewend 24/7 buiten te staan in een kudde. Hij is sociaal, maar een plek met veel wisselingen zou niet bij hem passen. Hij heeft geen eczeem, is braaf bij de smid en op de trailer. We zoeken een plek waar hij altijd buiten kan staan en waar in het voerbeleid rekening wordt gehouden met zijn astma. Een plek voor Palli als gezelschapspaard zou ook tot de mogelijkheden behoren. Hij is, vanwege zijn gevoelige karakter, niet geschikt als coachpaard.

Prijs in overleg. Meer info via info@melodiahorsemanship.nl

Blossi frá Kolhar NL2014100108 – VERKOCHT

M: Bliđka frá Kolhar V:Frosti frá Heiđi

Kleur: lichte valk pseudo champagne

Stokmaat: 1.47 Leeftijd: 8 jaar Prijs: €9750

Blossi is echt een grote, vriendelijke reus. Hij heeft altijd zin om samen aan het werk te gaan. Hij is lekker vlot met een hele goede ‘ho’. Een mooie actieve stap en ruime draf. De tölt is makkelijk te rijden. Ook heeft hij een makkelijk te rijden galop, waarin hij nog wat sterker mag worden. Voorlopig wordt hij hier getraind en hij maakt mooie stappen.

Blossi is braaf in de bak, op de baan en in het bos. Samen of alleen, hij vindt het allemaal leuk. Verkeer, groot of klein, is geen probleem voor hem. Als hij iets spannend vindt kan hij dat snel omzetten in nieuwsgierigheid. Ook voor verschillende vormen van grondwerk is hij een heel geschikt paard. Hij is erg meewerkend en wil het graag goed doen voor de ruiter. Verder is hij braaf bij de smid en gaat hij, ondanks dat hij het best spannend vindt, goed op de trailer.

Wat zoeken we voor Blossi? Om te beginnen een heel fijn mens. Een plek met ruimte waar hij 24/7 buiten kan staan met minimaal 1 ander paard. Blossi is sociaal in de kudde en kan samen met verschillende typen paarden. Wel kan hij lelijk doen als het om eten gaat, dus management met voer op meerdere plekken is aan te raden.

Blossi is klinisch goedgekeurd.

Denk jij de juiste match te zijn voor deze prachtige ruin? Voor meer info mail naar info@melodiahorsemanship.nl.