Verkoop

Moerda frá Loint NL2004200040

V: Einar von Roetgen DE1987101552 M: Skonja DE1994243753

Kleur: Bruin platenbont

Stokmaat: 1.42 Leeftijd: 18 Prijs: €4000

Voor de perfecte match en de perfecte plek te koop: Deze mooie merrie van 18 jaar. Ze is 1.42 hoog en vijfganger. De telgang is nooit getraind. Momenteel wordt ze langzaam weer getraind na een aantal jaar rust van het rijden (ze heeft 3 veulens gehad hier). Ze doet het super. Ze heeft een ruime stap, erg ruime draf en prima galop. De tölt is makkelijk te rijden, maar voor nu nog lateraal. De verwachting is dat dit snel verbetert, omdat ze nu sterker aan het worden is. Van een paar jaar terug weet ik dat ze een zeer goede tölt had, dus dat komt met de training weer.

Wel heeft deze merrie een handleiding, maar als jij de juist match bent krijg je die erbij. Ze heeft een verleden van stilstaan/staken en wil dit nu (met nieuwe mensen) ook nog wel proberen. Dit is makkelijk op te lossen, mits je een ruiter bent met timing en gevoel.

Ze is lekker voorwaarts, gevoelig, met een perfect ‘ho’. Voor de duvel niet bang en gaat makkelijk alleen op stap, maar ook samen kan zeker. Verkeer, groot of klein, is geen probleem. Verder braaf op de trailer, bij de hoefsmid/tandarts/etc.

Wat ik zoek voor deze merrie: Een plek waar aandacht is voor de voedingsconditie van de paarden. Met minimale weidegang en een track met ruimte en onbeperkt ruwvoer. Ook belangrijk is dat ze minimaal 1 maatje heeft. Verder een ruiter met gevoel, geduld en timing die lekker met haar in het bos wil gaan rijden en vooral wil genieten van dit fantastische paard, want dat is ze. Iemand die het aan kan qua geduld als ze ooit even ‘nee’ zegt en daar rustig mee omgaat. Ze staat me helemaal niet in de weg en als we de match niet vinden blijft ze.

Prijscategorie C. Voor serieuze interesse en vragen kun je mailen naar info@melodiahorsemanship.nl.

Blossi frá Kolhar NL2014100108 – VERKOCHT

M: Bliđka frá Kolhar V:Frosti frá Heiđi

Kleur: lichte valk pseudo champagne

Stokmaat: 1.47 Leeftijd: 8 jaar Prijs: €9750

Blossi is echt een grote, vriendelijke reus. Hij heeft altijd zin om samen aan het werk te gaan. Hij is lekker vlot met een hele goede ‘ho’. Een mooie actieve stap en ruime draf. De tölt is makkelijk te rijden. Ook heeft hij een makkelijk te rijden galop, waarin hij nog wat sterker mag worden. Voorlopig wordt hij hier getraind en hij maakt mooie stappen.

Blossi is braaf in de bak, op de baan en in het bos. Samen of alleen, hij vindt het allemaal leuk. Verkeer, groot of klein, is geen probleem voor hem. Als hij iets spannend vindt kan hij dat snel omzetten in nieuwsgierigheid. Ook voor verschillende vormen van grondwerk is hij een heel geschikt paard. Hij is erg meewerkend en wil het graag goed doen voor de ruiter. Verder is hij braaf bij de smid en gaat hij, ondanks dat hij het best spannend vindt, goed op de trailer.

Wat zoeken we voor Blossi? Om te beginnen een heel fijn mens. Een plek met ruimte waar hij 24/7 buiten kan staan met minimaal 1 ander paard. Blossi is sociaal in de kudde en kan samen met verschillende typen paarden. Wel kan hij lelijk doen als het om eten gaat, dus management met voer op meerdere plekken is aan te raden.

Blossi is klinisch goedgekeurd.

Denk jij de juiste match te zijn voor deze prachtige ruin? Voor meer info mail naar info@melodiahorsemanship.nl.