Trailerladen

Zoals bij veel gedragsproblemen ligt er bij trailerladen een belangrijke vraag bij de oorzaak van het probleem; Is het paard bang of ongehoorzaam? Dit is niet altijd duidelijk en wordt vaak anders geïnterpreteerd. Bovendien is het zelden zo zwart-wit als het hier staat.

Een trailerlaadtraject start altijd met basis grondwerk. Ik zorg ervoor dat het paard vertrouwen en respect heeft en een aantal hulpen leert die ik belangrijk vindt bij het trailerladen. Ook leert het paard om te gaan met spanning en deze spanning zélf los te laten.

Tot slot gaan we met de trailer aan de slag. Wat daarbij de werkwijze is hangt heel erg van het paard en het betreffende gedrag af. Tijdens alle oefeningen is het mijn taak patronen te doorbreken en te zorgen dat het paard ervoor kiest om te doen wat ik vraag. Niet door hem bang te maken, maar door te zorgen dat hij me vertrouwt en respecteert wat ik hem te vertellen heb.

Trailerladen op locatie is ook mogelijk.

Vragen over de werkwijze of wil je een paard aanmelden voor een trailerlaadtraject? Neem dan contact op via info@melodiahorsemanship.nl.

 

“Top trailertraining gehad van Lara. Binnen no time stond mijn paard in de trailer in plaats van voor de trailer. Lara doorzag direct het probleem. Goede tips gehad om verder mee aan de slag te gaan.”